
אנחנו בעיצומו של מהלך גיוס היקבים הטובים והמשובחים ביותר בארץ לאתר יקב דיירקט, בקרוב יופיעו בעמוד הזה כתבות תדמית על כל אחד מהיקבים, כולל סקירות על ידי מומחי יין, סיפורי היקבים וצילומים מהשטח.
מכירים יקב שצריך להופיע אצלנו ועדיין לא באתר?
מוזמנים לספר לנו עליו.
יקב בזק (BAZAK), הוא יקב משפחתי מכרמי יוסף, המייצר יינות ייחודיים מהכרם המשפחתי. היקב הוקם בשנת 2008 על ידי חנן ומלכה בזק, אגרונומים בעלי תואר שני אשר הכירו בפקולטה לחקלאות והקימו יחד בית ומשפחה בכרמי יוסף.
בתחילת שנות השמונים הקימו משק מטעים וכרמים בכרמי יוסף ובמושב שרונה, אשר היום בניהולו של הבן אלעד.לאחר צבירת ניסיון רב בגידול גפנים, בשנת 2008 הקימו את יקב בזק.
יין איכותי שנעשה בקפידה, משלב טיפולים אגרוטכניים ברמה גבוהה בכרם,דרך הגידול הייחודי ועד לבציר עצמו ויצירת היין. היקב נמצא במרתף הבית שבכרמי יוסף כל חבית וכל בקבוק עובר תהליך קפדני ואינטימי.


יקב בן עמי הוא יקב בוטיק קטן וייחודי מהיישוב מעלה אפרים בבקעת הירדן.
יקב גבעות שוכן בגבעת הראל אשר בלב השומרון, על מצוקי נחל שילה, כ-800 מ' מעל פני הים, באזור הררי בעל מסורת עתיקת יומין של גידול כרמים. השילוב המוצלח בין טרואר ייחודי, המאפשר גפנים איכותיות, לבין טכנולוגיה מתקדמת, מסייע ליקב לממש את חזונו לייצר יינות איכותיים בעלי אופי וטעם ייחודי.
אך גם חומרי הגלם הטובים ביותר זקוקים לידע מקצועי מעמיק וליד אוהבת. יקב גבעות, בניהולו של אליאב מילר, הוא יקב בוטיק משפחתי אשר הוקם בשנת 2005 ע"י איש העסקים אמנון וייס והיינן הראשי, ד"ר שיבי דרורי, אגרונום וחוקר בתחום הגפן והיין באוניברסיטת אריאל. המחקר שהוביל ד"ר דרורי חשף כ-60 זני ענבי יין ארץ-ישראליים עתיקים, לשם ייצור יינות מקוריים מזנים הגדלים בישראל בכלל ובאזור השומרון בפרט זה אלפי שנים.


יקב אבנר נוסד ע"י אבנר אלה בשנת 2010 על חלקת קרקע סמוכה לישוב גבעת זאב הממוקמת בגובה 760 מטר מעל הים. אדמת הטרה רוסה הפוריה עליה ניטע הכרם, כיוון נטיעת שורות הגפנים והרוחות המנשבות ביניהן והפרשי הטמפרטורות בין יום ולילה הם המייחדים את הכרם.
אנו מגדלים בכרם ארבעה זני ענבים בורדולזיים: קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק ופטי ורדו מהם אנו מפיקים את יינות היקב האדומים האיכותיים.
ביקב שנבנה בקצה הכרם אנו מייצרים כ-2500 בקבוקים בשנה בסדרות מצומצמות של כ-500 בקבוקים ממוספרים.
היינות מיושנים לתקופות של בין 6 ל-48 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.
"ככורם ויינן שמתי לי למטרה ליצור מסורת של גידול הענבים באהבה ועשית היין עם הנשמה"
אני מקפיד על גידול ענבים איכותיים המהווים את הבסיס ליינות היקב המשובחים. השגחה אישית על כל בקבוק ובקבוק הוא המתכוון להעמיד את יינות היקב בשורה אחת עם היינות המובילים בישראל.
יקב חיטים הוקם בשנת 2013 על ידי עצמון ושרית חגג׳ כהגשמת חזון אישי לממש עבודה חקלאית משלב גידול טיפוח ועיבוד התוצר למוצר סופי – יין.
החזון החל להירקם לאחר חוויה מדהימה בטיול לדרום אפריקה באזור מיוחד שנקרא “דרך היין”. שם התגבשה החלטה משותפת לשתול במשק שלנו בנווה מבטח (סמוך לגדרה) ארבע זנים עיקריים של ענבים: מרלו, קברנה סוביניון, שיראז ופינוטאז’ מדרום אפריקה. כך למעשה התחיל סיפורו של יקב חיטים…
יקב חיטים הוא יקב משפחתי, בו משתלבים גם שלושת הבנים נעם, רועי ועומר שעוזרים כל אחד בהתאם לזמנו הפנוי. אנו מטפלים בכרם בעצמנו ומודעים לכל שלב ושלב בגידול עד לשלב הבציר ועשיית היין ביקב. הקפדה על איכות בכל השלבים ניכרים במראה הכרם המטופח ובמוצר הסופי. יינות מורכבים, מעניינים במגוון טעמים וריחות.


יקב ג'וליה הוא יקב משפחתי שהוקם על ידי אב ובנו, ג'ורג' וענאן עראף. היקב נקרא על שם אם המשפחה, ג'וליה.
ג'ורג' הוא אגרונום במקצועו, וענאן הוא מהנדס כימיה שהחליט ללכת אחרי הלב ולהתמסר לגידול גפנים וייצור יין לאחר שנים רבות בתעשייה.
בני המשפחה נטעו יחד את הכרם הראשון שלהם בשנת 2009 באזור משופע בין עצי זית עתיקים וחורשות אלונים טבעיות. בכרם נטעו גפנים מזן "קברנה סוביניון", והוא גדל עד היום כגידול "בעל" (ללא השקיה למעט מי גשמים), לקבלת יינות חזקים ונוכחים יותר.
ענבי היקב נבצרים היום מהכרמים של המשפחה, וכן מכרמים גליליים באזור ברעם וכרם בן זמרה. יינות היקב מייצגים בצורה נהדרת את הטראוור הגלילי, חלקם קלילים ורעננים וחלקם מלאים כבדים ומורכבים.
יקב דרור הינו יקב משפחתי הממוקם בישוב כפר שמאי שבהרי מרום הגליל.
הישוב הפסטורלי מוקף כרמי יין, משקיף על הכינרת ועל העיר צפת, ונקרא על שמו של שמאי הזקן, שהיה בן זוגו של הלל, שעל-פי המסורת קבור בהר מירון או בגבעת שמאי הסמוכים לכפר.
האיזור ספוג היסטוריה, כמו גם נוף נפלא ומעורר השראה. לזה מצטרפים תנאים מעולים של קרקע ואקלים שהופכים את המקום למצטיין בעשיית יין.
הענבים המופקים מהכרם המשפחתי הינם בעלי איכות גבוהה, גדלים באיזור הנחשב לטוב בישראל, ונהנים ממזג אוויר קריר בגובה של 700 מטר. בקרבת מקום זורם נחל עמוד המרהיב, והאדמה הינה עטירת גיר ומנוקזת היטב.


הנוף “התנכי” והאווירה הים תיכונית אשר מורגשת בעוצמה בחבל ארץ זה הביאו את ניר לטעת כרמים על ההר.
גב ההר המשקיף על בקעת הירדן והרי הגלעד ממזרח ועל הים התיכון ממערב נותן תחושת גובהה יוצאת דופן.
בשנת 2007 עם לידת ביתנו החמישית תמה נעמי, ולאחר ביקוש רב לענבי הכרמים שלנו החלטנו להקים את – יקב הר ברכה
היקב בהגדרה הוא ESTATE WINERY – “יקב נחלה” במינוח העברי שלו, כלומר היקב מייצר יין מהענבים שהוא מגדל.
"אני לא מאמין שאפשר לעשות יין טוב ואיכותי ללא אהבה ליין." מספר יצחק ויצמן, מייסד היקב.
"כמות המשאבים ,הזמן והאנרגיה המושקעת עד הבקבוק חייבת לבוא מאהבה מיוחדת לדבר. התוודעתי ליין מגיל קטן וזכורה לי נוכחות בקבוק היין בשולחן האוכל מילדות."
כאוהב וחובב יין השתתפתי ברוב התערוכות, סדנאות וטעימות בארץ ובחו"ל בעיקר באירופה ואצל ידידים בצרפת.
למדתי להתמחות ביצור יין, בגידול, בכימיה, בביקור ביקבים בארץ ובחו"ל עם תעודה "Celler Master" ובשנת 2005 הגשמתי את החלום מילדות והקמתי יקב בעצמי, ומאז אני מייצר יין אדום יבש ,פורט, ליקרים מפרות טבעיים בלבד וערק מענבים.
